Tue kampanjaani - OP pankki: FI65 5721 1520 4079 79 - Saaja: Pia Polviander - Viesti: Tuki

Ei Natolle!

NATO on Yhdysvaltain dominoima järjestö. Se on myös sisäisesti ristiriitainen. Turkki on ostanut Venäjältä ilmatorjuntaohjuksia, ja Nato-maat Espanja ja Italia ovat estäneet Nato-maa Kreikan ja Kyproksen vaatimuksesta huolimatta kovemmat EU-pakotteet Nato-maa Turkkia vastaan.

Suomen Nato-jäsenyys lisäisi jännitteitä Itämerellä ja tekisi Suomen itärajasta lähes 1 355 kilometriä pitkän Naton ja Venäjän välisen rajan. Suomeen heijastuisi jännitteitä, vaikka emme saisi todellista sotilaallista suojaa, pelkästään vastuita. Suomi kieltäytyi aikoinaan Natosta juuri siksi, että se saisi sellaista vastuuta, jota on mahdotonta hoitaa.

Yhdysvallat ei tosiasiassa pysty puolustamaan Baltiaa tai Puolan itäosia. Suomen Nato-jäsenyys voisi merkitä, että kansainväliset jännitteet muualla kasvavat. Venäjän ja Kiinan vaikuttaminen Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ovat kasvussa.

Suomen Nato-jäsenyys altistaisi Suomen aggressiolle, mutta ilman, että tosiallisia turvatakuita olisi. Osa Nato-maista ei välttämättä edes kannata Suomen jäsenyyttä. Eteen voisi tulla outo tilanne, jos esimerkiksi Turkki vastustaisi Suomen liittymistä. Lisäksi suhteet Venäjän kanssa voisivat tarpeettomasti huonontua.

Ukrainan tilanne osoittaa Natonkin poliittisen epäyhtenäisyyden. Osa Nato-maista (Iso-Britannia ja Yhdysvallat) haluaisi antaa jotain Ukrainalle, kun taas Saksa ja Ranska huomioivat Venäjä-suhteensa. Ns. ”lännen” tilannekuvat eivät ole yhteneväisiä.

Yhteenvetona totean, että Nato ei ole tässä ajassa ja tässä Suomen geopoliittisessa tilanteessa oikea ratkaisu luomaan vakautta. Suomen pitää erota EU:sta ensi tilassa ja purkaa isäntämaasopimus Naton kanssa. Näin vältämme Suomen joutumisen Euroopassa sotaan, johon tuskin muuten joutuisimme.

Asiasta on järjestettävä kansanäänestys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.