Tue kampanjaani - OP pankki: FI65 5721 1520 4079 79 - Saaja: Pia Polviander - Viesti: Tuki

Nato – otan vai enkö ota?

Suomea ollaan viemässä Natoon sellaisella kiihkolla, että vannoutunutta rauhanpuolustajaa hirvittää. Tuoko Nato meille vakautta ja turvallisuutta, onkin tuhannen taalan kysymys! Oikeastaan nykyrahassa voisi puhua jo miljardien dollarien kysymyksestä. Natoon ei ihan heittämällä mennä, eikä mikään tule ilmaiseksi. Ymmärtääkö sinisilmäinen suomalainen oikeasti sen, että suurvaltojen antaessa jotakin, sillä on aina hyötymistarkoitus – oli sitten kysymys Kiinasta, Venäjästä tai Yhdysvalloista? Meidän viisikkohallitus on jo toiminnallaan todistanut sen, että Suomen hyväuskoisuutta on helppo käyttää hyödyksi ja meitä viedään myös EU:ssa kuin kuoriämpäriä.

Yhdysvallat on ylivoimainen mestari mediasodankäynnissä pitkäaikaisella kokemuksellaan. Lisäksi kun höystämme tietotulvaa venäläisellä valehtelukulttuurilla, faktantarkistuksen varoitusvalot vilkkuvat punaista. Internetin aikakautena tietotulva on niin valtava, että se on sama kuin menisimme vesiputouksen alle sammuttamaan janomme. Medialukutaito ja oikean tiedon löytäminen on nykyään taitolaji, koska paljon disinformaatiota on liikkeellä kriisin aikana – myös omassa valtamediassamme.

Ruotsia olen arvostanut sen takia, että heillä on taito luovia ja menestyä maailman myllerryksissä. Onko Ruotsi tehnyt moraalisesti oikeita päätöksiä onkin hyvä kysymys, mutta jostakin syystä nämä ”hannuhanhet” ovat aina pärjänneet ja vältelleet isompia konflikteja. Olisiko Suomenkin järkevää käyttää samaa taktiikkaa, eikä tehdä hätäisiä päätöksiä, joiden vuoksi kansa saattaa kärsiä? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.