Tue kampanjaani - OP pankki: FI65 5721 1520 4079 79 - Saaja: Pia Polviander - Viesti: Tuki

Elinkeino-elämän halpatyövoimapula

Saimme keskiviikkoaamuna jälleen lukea, että maahanmuuttoa tarvitaan lisää. Lausujana oli kokoomuksen elinkeinopoliittinen jatke EK.

On tosiasia, että Suomessa on 300 000 työttömän armeija. Tempputyöllistetyt tulevat päälle. Meillä ei ole mitään työvoimapulaa, jota on muuten manattu 70-luvulta lähtien. Meillä on halpatyövoimapula, sillä elinkeinoelämä ja kokoomus haluavat, että työstä ei pitäisi saada palkkaa.

Jos sosiaalijärjestelmä olisi kannustavampi, verotus keveämpi ja ihmisten muuntokoulutukseen satsattaisiin, emme tarvitsisi orjatyövoimaa ulkomailta. Jokainen tietää, että todelliset huippuosaajat (esim. insinöörit) pääsevät Suomeen helposti. Ei kukaan heitä estä, jos paperit ovat kunnossa ja työsopimus löytyy.

Mutta liike-elämän voitonhimo on rajaton. Sille Suomi on valtiona merkityksetön. Sille yhteiskunta on lukuja ja ihmiset kappaleita tuottaa pääomalle lisäarvoa, joka jaetaan harvoille.

Työvoimapula on eräs parhaiten onnistuneita poliittisia propagandakampanjoita: kaikki toistelevat sitä kuin papukaijat ja kyseenalaistajat leimataan uppiniskaisiksi impivaaralaisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.